Om du gillade Twilight-serien så gillar du kanske också…

Några år har gått sedan de populära böckerna om  Bella, vampyren Edward och varulven Jacob.

Har du missat dem så finns de att låna i biblioteket: Om jag kunde drömma, När jag hör din röst, Ljudet av ditt hjärta, Så länge vi båda andas och Bree Tanners andra liv.

Om du gillade dem och vill ha något riktigt bra att läsa så finns det liknande böcker som säkert kan fånga ditt intresse.

Mortal Instruments: stad av skuggor / Cassandra Clare (bok 1 av 6)
”Följ med till New Yorks mörka sida, till de varelser som föredrar att röra sig i natten och skuggorna. Här finns demoner, vampyrer, varulvar, trollkarlar, älvor, skönhet, skräck och passion.”
Källa

Helena / Josephine Angelini (bok 1 av 3)
”Helena Hamilton är extremt blyg. Så blyg att hon faktiskt mår fysiskt illa av att dra uppmärksamhet till sig. Problemet är att hon är 17 år, lång, blond, extremt bra på löpning och har ett ansikte som en gudinna skulle avundas henne. Som om inte detta skulle räcka för att få folk att glo på henne så händer det där med den nyinflyttade killen, Lucas Delos.Det första Helena känner när hon ser Lucas är ett starkt hat. Hon vill verkligen döda honom. Och hon får ett ganska bra grepp om hans hals när hon anfaller honom i skolkorridoren …
Den pinsamma skolkorridorskatastrofen visar sig vara början på ett nytt liv för Helena, och hon är verkligen inte den hon trott sig vara. Till exempel verkar inga vapen kunna skada henne.”
Källa

Fallen ängel / Becca Fitzpatrick (bok 1 av 4)
”Precis som Bella i Twilight dras till Edward, faller Nora handlöst för den mystiske Patch. Och plötsligt befinner hon sig i en uråldrig kamp mellan de odödliga.
För att pojken hon älskar ska få sina vingar tillbaka måste Nora offra sig själv. Men kommer han att tillåta det?”
Källa

Frost / Maggie Stiefvater (bok 1 av 4)
”Sedan öppnade jag ögonen och här fanns bara Grace och jag ingenting annat någonstans, bara Grace och jag hon som pressade ihop läpparna som för att behålla min kyss inom sig, och jag som höll ögonblicket i händerna som en skör liten fågel.
I flera år har Grace iakttagit vargarna i skogen bakom hennes hus. Speciellt en gulögd vargs närvaro får henne att rysa, en obehaglig känsla hon trots allt inte vill vara utan.
Samtidigt lever Sam två liv: På vintern i den frusna skogen tillsammans med de andra vargarna och hela tiden medveten om den orädda flickan som han obönhörligt dras till. Och under några få dyrbara sommarmånader som människa innan vintern och kylan tvingar honom att förvandlas igen.”
Källa

Cirkeln / Mats Strandberg & Sara Bergmark Elfgren (bok 1 av 3)
”Engelsfors. Vackert namn, risig stad. Omgiven av djupa skogar där människor ofta går vilse och försvinner. Sex tjejer har just börjat gymnasiet. De har inget gemensamt – förutom att en uråldrig ondska jagar dem.”
Källa

Unga och vuxna

Nattpatrullen / Sergej Lukjanenko
”Mitt bland människorna på Moskvas gator vandrar de Andra – magiker, häxor, hamnskiftare och vampyrer – som tillhör antingen Ljuset eller Mörkret. En gång i tiden krigade de båda sidorna mot varandra och när världen stod vid avgrundens rand slöts ett avtal om vapenvila. Sedan dess övervakar de varandra – de ljusas Nattpatrull vakar över världen om natten så att inga vampyrer bedriver olicensierad jakt på människor, de mörkas Dagpatrull vakar om dagen. Varje handling – ond eller god – ger den andra sidan rätten till ett motdrag, ty balansen i världen måste upprätthållas.”
Källa

Annonser
Taggad ,

En tanke på “Om du gillade Twilight-serien så gillar du kanske också…

  1. Lilia Tejland skriver:

    Jag har börjat läsa cirkeln och den är suuuuper bra! Under den tiden jag läste twilight var den bästa tiden i mitt hela liv. Jag satt hemma på helger i min säng och bra läste, sa nej om någon ville ut och hänga och sköll på läxor och annat sånt. Jag läste nog klart allla böckerna på typ fyra veckor. Jag har även läst stephenie meyers andra bok, Bree tanners andra liv som handlar om när Bree och hennes osmarta gäng nyfödda vampyrer ska strida mot ”de gulögda” som är familjen Cullen. Jag är fortfarande heeelt besatt av de där twilight böckerna. Jag har kollat på alla filmer också och ritat Rosalie, Jasper och såklart Bella! Om ni inte har läst dem gör det nuu på riktigt. Ta ner vad det nu är ni er det här på och lääääääs! PS. finns inga ord för att beskriva hur mycket jag älskar dessa böcker.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: